kulinarne fascynacje w zwykłej polskiej kuchni
Blog > Komentarze do wpisu
"Caprese" z awokado

Gorąco... a ja uziemiona w domu. Nie mogę chodzić po zabiegu. O większych zakupach na razie mogę zapomnieć, a jeść coś trzeba. Przejrzałam więc sobie lodówkę i zrobiłam podrabiane caprese z awokado.


Składniki dla 2 osób:

2 duże pomidory

1 duże awokado

sól himalajska

pieprz ziołowy

mieszanka ziół (bazylia, oregano, tymianek) - mogą być też suszone

2 łyżki oliwy z oliwek

 

Wykonanie:

Umytego pomidora pokroić na grubsze plasterki. Awokado przepołowić, wyjąć pestkę, obrać ze skóry i także pokroić w półplasterki.

Układać na talerzu naprzemiennie pomidora i awokado. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce przygotować sos - drobno posiekane zioła wymieszać z oliwą. Odstawić na 5 minut w chłodne miejsce. Polać pomidory przed podaniem. Szybko i prosto. Skusicie się?



 

poniedziałek, 25 czerwca 2018, js28

Polecane wpisy



Akcja: Nie kradnij zdjęć! Smacznie Z Joanna

Wypromuj również swoją stronę Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Durszlak.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...