kulinarne fascynacje w zwykłej polskiej kuchni
czwartek, 14 października 2010
Fasolowa pasta

Idąc za fasolowym ciosem, zrobiłam pastę z fasoli do smarowania pieczywa. Wyszła pysznie, a sposób podpatrzyłam w szkole gotowania www.winiary.pl

Pasta z fasoli

szklanka fasoli Jaś

4 ząbki czosnku

sól

majeranek

Fasolę namoczyć na noc. Gdy napęcznieje obrać z łupinek i ugotować do miękkości. Przestudzić. Wsypać do blendera, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sól i majeranek. Zblendować.

Podawać z pieczywem.




Akcja: Nie kradnij zdjęć! Smacznie Z Joanna

Wypromuj również swoją stronę Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Durszlak.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...